Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@00:33:54 GMT

استقبال اهر از گردشگران با بنای تاریخی تعطیل!

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۴۸۴۳۳

شهرستان اهر با پیشینه تاریخی بسیاری از جمله ابنیه‌های تاریخی، قلعه‌ها و تپه‌های باستانی و همچنین طبیعت بکر به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگران است و بقعه شیخ شهاب الدین اهری به عنوان اصلی‌ترین بنای تاریخی اهر جذابیت‌های ویژه‌ای برای گردشگران دارد.

به گزارش ایسنا، مقبره و موزه ادب و عرفان در داخل بوستانی به نام شیخ شهاب الدین اهری در جنوب شهر اهر واقع شده و دارای خانقاه و مدفن شیخ شهاب الدین عارف قرن 7 هجری قمری و از بناهای دوره ایلخانیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موزه ادب و عرفان نیز در جوار همین بقعه در سال 1374 همزمان با بزرگداشت این عارف بزرگ موزه تخصصی ادب و عرفان با همت سازمان میراث فرهنگی تأسیس شد که در آن نسخ خطی و قرآنی، ظروف مسی، پارچه نوشته‌ها، اشیای تاریخی و فرهنگی و ابزار آلات جنگی در سه سالن به صورت تخصصی به نمایش گذاشته شده است.

این بقعه در حال حاضر چندان حال خوشی نداشته و از زلزله سال 91 تاکنون که برخی از نقاط این بنای تاریخی آسیب دیده بود، هنوز بازسازی و مرمت نشده است و هر از چندگاهی با اختصاص اعتبارات به مرمت این بنا اقدام می‌کنند و بعد از اتمام اعتبارات دوباره این بنا به حال خود رها می‌شود و تنها موزه آن نیز در این چند سال به روی بازدیدکنندگانش بسته شده و از اشیای قیمتی و باستانی آن هیچ خبری نیست و به مکان دیگری در مرکز استان انتقال داده شده است.

در کنار مرمت ساختمان اصلی این بنا، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اقدام به مرمت و یکسان سازی مناره های آن به رنگ فیروزه ای کرده که این بازسازی نیز بعد از گذشت چند سال به هدف نرسیده و امسال بعد از چندین سال تعطیلی، ساخت و مرمت این دو مناره تا حدودی پیشرفت فیزیکی داشته است.

باید نشست و منتتظر ماند تا ببینیم وعده و وعیدهای مسئولان در خصوص بازسازی این بنای تاریخی به کجا می‌رسد.

حمید اصغری یکی از شهروندان اهری در خصوص بقعه گفت: بقعه شیخ شهاب الدین اهری به عنوان قطب گردشگری شهرستان اهر متأسفانه بعد از زلزله سال 91 و تخریب قسمتی از آن هنوز مرمت و بازسازی نشده و این بنا به همراه موزه تاریخی آن تعطیل است.امیدواریم مسئولان این شهرستان در بازسازی و مرمت این بنای تاریخی اقدامات لازم را انجام دهند تا علاوه بر بازدید مسافران از این بقعه موجبات خوشحالی همشهریان را نیز فراهم کنند.

فرماندار اهر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا،تسریع در روند بازسازی و مرمت بقعه شیخ شهاب الدین اهر را یکی از خواسته‌های اصلی شهروندان و مسافران عنوان کرد و خواستار سرعت بخشیدن به بازسازی این بنا شد.

سید محمد عابدی با اشاره به اینکه در سالجاری برای بازسازی این بنای تاریخی دو میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است، افزود: شهرستان اهر یکی از اهداف و محورهای گردشگری «تبریز 2018» استکه امیدواریم مرمت بقعه شیخ شهاب الدین اهری تا موعد مقرر به اتمام برسد تا گردشگران و اهالی این شهرستان و منطقه از این بنا دیدن کنند.

وی افزود: در کنار بازسازی ساختمان اصلی این بنای فاخر و تاریخی شهرستان اهر مرمت و جاگذاری کاشی های لعاب دار فیروزه‌ای در یکی از مناره‌های این بقعه نیز آغاز شده که امیدواریم این مرمت نیز در اسرع وقت به اتمام برسد.

فرماندار اهر همچنین به تعطیلی موزه ادب و عرفان این شهرستان که در داخل ساختمان بنا قرار داشت نیز اشاره کرد و افزود: امیدواریم در آینده نزدیک با اتمام پروژه ساخت و مرمت بقعه شیخ شهاب الدین اهری شاهد بازگشایی تنها موزه ادب و عرفان کشور نیز باشیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان اهر نیز با بیان اینکه اولویت اصلی این اداره مرمت و بازسازی بقعه شیخ شهاب الدین و گنبد فیروزه ای آن است، گفت: عامل اصلی تآخیر در مرمت این بنا کمبود اعتبارات و کندی در مطالعات دانشگاهی از سوی دانشگاه هنر اسلامی تبریز است.

حسن باقرپور افزود: با توجه به اینکه در زلزله سال 91 این بنا آسیب جدی دیده بود با پیگیری‌های انجام شده خوشبختانه امسال در راستای گردشگری 2018 تبریز با پرداخت اعتبار توانستیم از اوایل تیرماه سالجاری مرمت این بنا را آغاز کنیم که خوشبختانه تاکنون بیش از 30 درصد بازسازی این بنا به اتمام رسیده و امیدواریم با تأمین اعتبارات لازم مرمت و بازسازی این بنا که قلب و فیروزه گردشگری این شهرستان است به اتمام برسد.

این گزارش حاکیست بقعه شیخ شهاب الدین اهری با مساحت 1497 متر مربع دارای منازه‌ها، ایوان مسجد قدیمی، حصاری سنگی داخل صحن حیاط، حصار خشتی در بیرون از بنا و خانقاه‌ها یکی از بناهای دوره ایلخانی بوده که بعد از زلزله سال 1391 آسیب جدی به آن وارد شده ولی تاکنون با گذشت بیش از پنج سال از زلزله ارسباران هنوز هیچ اقدام عملی و رضایت بخشی در مورد بازسازی و مرمت این بنا انجام نشدهاست.

گزارش ازمصطفی قربان موحد خبرنگار ایسنا


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۸۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ: بنای دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنای  دولت سیزدهم تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است و در این راستا دوران پررونق فرهنگ و هنر را تجربه می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی بعد از ظهر امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در مراسم افتتاحیه سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب اظهار کرد: خدا را شاکریم که در این ایام زیبا، رویداد بزرگ سی‌وپنحپین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را آغاز می‌کنیم و این نعمت بزرگ را به تمام اصحاب فرهنگ، هنر و ادب تبریک می‌گویم‌.

وی ادامه داد: اولین روز بهار با نمایشگاه قرآن آغاز شد و چه نکو بهاری بود و سالی که نکوست از بهارش پیداست؛ مجموعه ارزشمندی از رویدادها را پشت سر گذاشتیم تا به امروز رسیدیم و جشن بزرگ آغاز نمایشگاه کتاب را برگزار کردیم‌.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در اردیبهشت با رویدادهای فرهنگی متعددی از جمله بزرگداشت عطار، فردوسی، خیام، دهه کرامت و برگزاری نمایشگاه کتاب با مشارکت اصحاب فرهنگ هستیم‌.

اسماعیلی بیان کرد: بنای دولت سیزدهم تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است و در این راستا دوران پررونق فرهنگ و هنر را تجربه می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۲۰ هزار مجوز کتاب را صادر کردیم گه آماری بی‌نظیر است، در بسیاری از خانواده‌ها به‌دلیل مشکلات معیشتی انتظار می‌رود به حوزه کتاب توجه لازم‌به عمل نیاید اما مردم کتاب‌دوست این حوزه را رها نکردند و در سال‌های اخیر در میزان مطالعه رو به رشد هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: توسعه کتابخانه‌های عمومی به فصل پرافتخار در دوره جدید تبدیل شده و در ماه‌های آینده بزرگ‌ترین کتابخانه منطقه را در یکی‌از شهرهای مرکزی افتتاح خواهیم کرد، در حوزه کاغذ نیز علیرغم اینکه با تولید حدود ۵ هزار تن آغاز کردیم، سال گذشته به خودکفایی در حوزه کتاب درسی رسیدیم و با افتتاح مجموعه جدید و فناور که نیازی به استفاده از چوب ندارد، به ۱۳۰ هزار تن می‌رسیم.

اسماعیلی ضمن تشکر از نهادهای متولی در برگزاری نمایشگاه کتاب عنوان کرد: بنای دولت افزایش چتر حمایتی از مخاطبان کتاب است و در کنار تخصیص یارانه کتاب برای دانشجویان، طلاب و اساتید، موضوع اختصاص خرید یارانه‌ای کتاب برای تمام کارکنان دولت را به تصویب رساندیم که از نمایشگاه آغاز می‌شود و تا پایان سال ادامه دارد.

وی گفت: عدالت فرهنگی در نمایشگاه امسال به نحو بارزی پیش‌بینی شده و هر فرد ایرانی با مراجعه به سامانه مجازی خرید کتاب در کمتر از چند دقیقه می‌تواند کتاب‌هایی بخرد تا کتاب‌ها را رایگان درب منزل تحویل بگیرد که اتفاقی مبارک است.

کد خبر 751812

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: بنای دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • جزییات بیشتر قطع یک درخت خطرساز در روستای کیسم آستانه اشرفیه
  • دو بنای غیر مجاز در بهشهر قلع و قمع شد
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است